Za finansiranje sportskih klubova 260.000 KM

24.04.2024.

U opštini Višegrad danas su potpisani ugovori o finansiranju sa 14 sportskih klubova iz ove lokalne zajednice za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 260.000 KM.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da, osim redovnih sredstava iz budžeta, opština i tokom godine pomaže sport i kroz druge vidove kao što je organizacija mnogobrojnih sportskih manifestacija, te odlazak sportista u druge gradove na takmičenja.

On je istakao da su u Višegradu uveliko u toku pripreme za Međuopštinske olimpijske sportske igre /MOSI/ sljedeće godine i da se očekuje da ovaj grad ugosti više od 3.000 sportista.

„Uskoro počinjemo sa pripremnim radovima kako bi do jula sljedeće godine svi sportski tereni u našoj opštini bili spremni za takmičenje, a i da bismo pokazali kako Višegrad može da bude dobar domaćin i organizator jednog ovako velikog događaja“, naveo je Đurević.

Sekretar Karate kluba „Drina“ Obrad Gejak zahvalio je opštini Višegrad na izdvojenim sredstvima za ovaj klub koja će biti utrošena u brojna takmičenja na kojima učestvuju višegradski karatisti i odakle se uvijek vraćaju sa osvojenim medaljama.

Predsjednik Biciklističkog kluba „Mauntbajk“ /MTB/ Igor Mučibabić rekao je da će sredstva iz budžeta biti utrošena za organizaciju „MTB maratona“ koji se održava svake godine u septembru.

„Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika iz Srbije i BiH. Naši biciklisti ovog vikenda učestvuju na `Fleš maratonu` koji se vozi 24 časa u dužini od 360 kilometara, a cilj je u Višegradu“, dodao je Mučibabić.

Ugovori o finansiranju potpisani su sa svih 14 sportskih klubova, koliko ih je registrovano u opštini Višegrad.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.