Pronađena lica sirijskog porijekla u Višegradu

25.04.2024.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su dana 24.04.2024. godine oko 05,55 časova u Višegradu lišili slobode lice V.K. iz Visokog zbog sumnje da prevozio lica sirijskog državljanstva.

Postupajući po Sporazumu o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, a svu u cilju adekvatnog odgovora na migracioni pritisak, policijski službenici Policijske stanice Višegrad su sprovedeći mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti u ul. Vojvode Stepe, opština Višegrad, zaustavili vozilo „Mercedes -Vito“ u kom su zatekli sedam stranih državljana.

Policijski službenici su tom prilikom utvrdili da su pronađena lica državljani Sirije, od kojih je jedno maloljetno lice.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a istoga dana obavještena je i Služba za strance, terenski centar Sarajevo.

Pronađena lica predata su Službi za strance Sarajevo.
U službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, a nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu BiH, protiv lica V.K. će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivično djelo „Krijumčarenje lica“ .

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.