Isak: Moji sinovi će sa mnom na prvu liniju!

27.04.2024.

Nove ratnohuškačke poruke iz drugog entiteta. Ovaj put za velikog “patriotu” se izdao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

On je sa skupa “Domovina te zove” (možda im je veličanstveni skup “Srpska te zove” poslužio kao inspiracija za naziv) koji je održan na Smetovima kod Zenice poručio kako je “kao dijete uzeo pušku, pa mu ni sada neće biti problem”. Iako kaže da šalje poruku mira, atmosfera sa skupa i sam govor Isaka, daju drugi utisak.

U zapaljivoj atmosferi, Isak kaže kako će i “njegovi sinovi biti na prvim linijama, a ne u trezorima”.

– Sa Smetova šaljemo poruke mira! Proteklih dana sam u Banjoj Luci, Stocu, Srebrenici…, na gotovo na svakom pedlju naše jedine domovine. Ljudima uporno poručujem da mirno spavaju, da rata neće biti. Međutim, ako se neko odvaži ići u takvo nešto, kao dijete sam uzeo pušku, tako da mi ni sada neće biti problem braniti granice koje nećemo dozvoliti da bilo ko briše. Pitaju me, oni koji provociraju, hoće li mi sinovi biti u trezorima?! Neće, biće sa mnom na prvim linijama!”, rekao je Isak sa govornice okupljenom narodu.

Među narodom našao se i general takozvane Armije BiH Sefer Halilović, a organizatori kažu da je trebalo doći “još generala, ali su bili spriječeni”.

I dok svaki dan iz Republike Srpske stižu poruke kako se samo traži poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, u drugom entitetu za to sluha. Tako lideri muslimana, bilo vjerski ili politički, ne propuste priliku da pokažu kako su spremni za novi sukob.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.