Pijan vozio traktor auto-putem u suprotnom smjeru

28.04.2024.

Jedan vozač iz Srbije vozio je traktor na auto-putu Niš-Dimitrovgrad, u blizini Dimitrovgrada, objavili su mediji.

Incident se dogodio u subotu na auto-putu Niš-Dimitrovgrad, u blizini Dimitrovgrada, oko 18.30, kada je saobraćajna policija privremeno preusmjerila saobraćaj sa preticajne na voznu saobraćajnu traku zbog traktora sa priključnim oruđem koji se kretao u suprotnom smjeru.

U posljednje vrijeme dogodilo se nekoliko sličnih incidenata, ali se ovaj razlikuje po tome što je u pitanju traktor, vozilo koje uopšte ne smije da se kreće auto-putem, podsjeća B92.

Ne treba posebno objašnjavati koliko je opasna vožnja u suprotnom smjeru auto-puta. U 2023. zabilježeno je nekoliko takvih incidenata a dva su rezultovala teškim udesima, od kojih je jedan bio sa smrtnim ishodom.Povodom ovog incidenta, poslednjeg u nizu sličnih, oglasio se i ministar saobraćaja Srbije Goran Vesić na društvenoj mreži Iks.

“Lice koje je vozilo traktor, u vidno alkoholisanom stanju lišeno je slobode i privedeno u policiju u Dimitrovgradu. Služba obilaska Puteva Srbije obezbjeđuje traktor. Dat je nalog izvođaču da ukloni traktor sa auto-puta”, naveo je on na Iksu.

Napisao je da vrijeme da izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja predvide mjeru oduzimanja vozila za bahate vozače koji voze suprotnom trakom na auto-putevima i brzim saobraćajnicama.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.