Istočna Ilidža – Bjegunac iz predmeta ”Kode” uhapšen po potjernici Interpola

29.04.2024.

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo uhapsili su rano jutros Branislava Janjića, za kojim je raspisana crvena Interpol potjernica u predmetu ”Kode”.
Janjić je uhapšeno u Istočnoj Ilidži i osumnjičen je kao član kriminalne grupe za koju se sumnja da bavila trgovinom droge, te da je blisko sarađivala i sa kriminalnom grupom Darka Еleza.

Akcijom ”Kode” obuhvaćeni su Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Еmina Mašić, Igor Cicović i Dragomir Pandurević.
Akcija je pokrenuta na osnovu informacija dobijenih dekripcijom ”Skaj” aplikacije. Sumnja se da je ova grupa duži vremenski period dogovoarala kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

Iz PU Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da je grupa osumnjičenia za krijumčarenje oko 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.