Ovo su novi ministri: Vulin se vraća u Vladu, Dačić preuzima MUP

30.04.2024.

Srpska napredna stranka održala je sjednicu Predsjedništva danas s početkom 9 časova, nakon koje je mandatar Miloš Vučević saopštio imena predloženih imena ministara.

“Da ne okolišam, ovo je predloženi sastav nove vlade! Za članove vlade sutra ću predložiti Skupštini – Siniša Mali, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Irena Vujović, Aleksandar Martinović, Goran Vesić, Dubravka Đedović Handanović, Maja Popović, Jelena Žarić Kovačević, Tomislav Žigmanov…”, rekao je on poslije sednice.

Bratislav Gašić je predložen za ministra odbrane, a Zlatibor Lončar za ministra zdravlja, Nikola Selaković je ministar kulture, a u ministarsko mesto dobio je i Aleksandar Vulin. Ministar spoljnih poslova i zamjenik predsednika vlade je Marko Đurić.
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Andrijana Mesarović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović, dok će ministar za zaštitu životne sredine biti Irena Vujović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostaje Goran Vesić, kao i ministar rudarstva i energetike, gdje ostaje Dubravka Đedović Handanović. Ni ministarstvo pravde neće se mijenjati, pa će na čelu ostati Maja Popović.

Ministar za upravu i lokalnu samoupravu biće Jelena Žarić Kovačević, za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov, MUP će voditi Ivica Dačić, a prosvjetu Slavica Đukić Dejanović.
Ministar za nauku i inovacije i tehnološki razvoj biće Jelena Begović, zdravlja Zlatibor Lončar, a ministar za rad, boračka i socijalna pitanja biće Nemanja Starović.

Ministar za brigu o porodici i demografiju biće Milica Đurđević Stamenkovski, Husein Memić preuzeće turizam i omladinu. Promene će biti u Ministarstvu kulture, na čije čelo će Nikola Selaković.

Ministar za brigu o selu biće Milan Krkobabić, ministar sporta Zoran Gajić, a ministar informisanja i telekomunikacija biće Dejan Ristić.
Darko Glišić će voditi ministarstvo za javna ulaganja, a Tanja Miščević ostaje ministar za evropske integracije. Na mjesto potpredsednika Vlade raspoređen će biti Aleksandar Vulin, a u Nemanjinu će se useliti i ministri bez portfelja – Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović.

(Mondo)

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.