Zvaničnici Srpske čestitali najveći hrišćanski praznik Vaskrs

04.05.2024.

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su sveštenstvu i narodu najveći hrišćanski praznik Vaskrs.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predstojeći Vaskrs i istakao da vjera u vaskrsenje u današnjim okolnostima jeste ono što svakodnevno čovjeka snaži i utvrđuje u istini da zlo nema posljednju riječ.

U čestitki povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima, Dodik je poželio da ovo praznično vrijeme dočekaju i provedu u duhu vjekovne tradicije srpskog naroda.

– U okolnostima u kojima živimo, vjera u Vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju riječ – istakao je predsjednik Republike.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je najveći hrišćanski praznik Vaskrs i poželjela da praznik nad praznicima bude inspiracija i nadahnuće za vječnu istinu o pobjedi dobra nad zlom i u danima velikih iskušenja i nedaća.

Cvijanović je u čestitki Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima poželjela da predstojeće praznične dane provedu u duhovnom miru, zdravlju i svakom dobru, ispunjeni ljubavlju prema porodici i bližnjima.

– Vođeni Hristovim blagoslovom i snagom, neka Praznik nad praznicima bude inspiracija i nadahnuće za vječnu istinu o pobjedi dobra nad zlom, i u danima velikih iskušenja i nedaća, izvor snažne vjere u pravoslavne hrišćanske vrijednosti – navela je Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je predstojeći Vaskrs i svim vjernicima poželio da okupljeni oko vjerskih i nacionalnih ideala pronađu čvrst oslonac i zdrav temelj za opšti napredak.

Stevandić je čestitku povodom Vaskrsa uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokuprnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj.

– U ime Narodne skupštine Republike Srpske, i u svoje lično ime, čestitam vam praznik nad praznicima – Vaskrsenje Gospoda našeg Isusa Hrista – naveo je Stevandić.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je svim pravoslavnim vjernicima poželio da vaskršnje praznike provedu u miru, radosti i blagostanju sa svojim najmilijima, poželivši da Vaskrs donese nadu, ljubav i novu snagu za sve predstojeće izazove.

– Zato smatram da moramo biti oslonjeni jedni na druge, da nikada to ne smijemo zaboraviti. Naš najveći praznik treba da nas podsjeti na vjeru i ljubav prema svom bližnjem, ali i na veću potrebu uzajamnog poštovanja i solidarnosti. Uz iskrene želje za dobro zdravlje, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom – Hristos vaskrse – rekao je Višković u čestitki.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.