Za praznike Trebinje posjetilo više od 10.000 turista

07.05.2024.

TREBINjE- Trebinje je tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika posjetilo više od 10.000 turista, a ostvareno je 15.000 noćenja, izjavio je Srni portparol gradske Turističke organizacije Nikola Kokić.

Kokić je rekao da je iz razgovora sa hotelijerima i ugostiteljskim radnicima donesen zajednički zaključak da je posjeta za Prvi maj i vaskršnje praznike ove godine bila iznad svih očekivanja.

“Taj period godine je postao svojvrstan brend i motiv za putovanja ljudima iz regiona. Nadamo se da će tako i ostati, te da će ovo biti uvertira onoga što će ljeto ponuditi i da će biti istorijsko prema rezultatima u turističkom prometu”, rekao je Kokić.

On je precizirao da je Trebinje tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika posjetilo najviše turista iz susjedne Srbije i Crne Gore, ali i da je bilo gostiju udaljenih evropskih zemalja, kao i iz Azije.

“Ovo sve pokazuje da je Trebinje izraslo u ozbiljnu turističku destinaciju i nadamo se da će taj trend da se zadrži tokom cijele 2024. godine, a na svima nama iz Turističke organizacije i činiocima iz turističke privrede je da ovaj trend očuvamo i unaprijedimo”, rekao je Kokić.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.