“Plamen sjećanja” obilježen u Višegradu

08.05.2024.

Kod Spomen-obilježja ruskim dobrovoljcima u Višegradu obilježen je “Plamen sjećanja” u znak na stradale ruske heroje od Drugog svjetskog do Odbrambeno-otadžbinskog rata.
Sveruski narodni front, na čelu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, sprovodi patriotsku akciju “Plamen sjećanja”, koja se poklapa sa obilježavanjem 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, čija je svrha da prenese česticu vječne vatre, jednog od glavnih simbola sjećanja na poginule heroje.

– Naša delegacija je donijela čestice vječnog ognja u Srbiju i Republiku Srpsku. U ovu akciju uključeno je preko 100 gradova u Rusiji i 14 zemalja u svijetu. Osjećamo se presrećno što se nalazimo u Višegradu. Želim da se zahvalim Srbima na gostoprimstvu i svaki put kada ovdje dođemo osjećamo se kao da smo među najboljim prijateljima – rekao je predstavnik Narodnog fronta Ruske federacije Aleksej Alehin.

Opština Višegrad je jedina opština u Srpskoj gdje se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

– I 12. aprila obilježavamo takođe Dan ruskih dobrovoljaca, što je još jedan motiv da Višegrad na taj datum okuplja Ruse i Srbe sa ovih prostora – naglasio je Đurević.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.