SIPA u Bratuncu uhapsila jednu osobu

21.05.2024.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su (21.05.2024. godine), u sklopu operativne akcije „REMI“, na području Bratunca izvršili pretres stambenog objekate, ostalih prostorija i pokretnih stvari, na jednoj lokaciji.

Jedno lice je lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku će biti predato postupajućem tužiocu.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo VW Touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Licu lišenom slobode je izvršena i privremena blokada računa u poslovnim bankama.

Pretresi se realizovani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske a u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djelo „Nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću“ Pranje novca propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.