Višegradske servisne informacije za dan 21.05.2024

21.05.2024.

Informacije o stanju na putevima i vremenski bilten

VREMENSKA PROGNOZA

U Republici Srpskoj i FBiH i  će biti toplo i promjenljivo vrijeme sa temperaturom od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

BIOMETEROLOŠKA PROGNOZA
Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, lošijeg raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku

GRANIČNI PRELAZI BIH

Na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

DRUŠTVENE INFORMACIJE

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba – osam djevojčica i 10 dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima.

Najviše beba rođeno je u Banjaluci – pet, potom u Bijeljini i Doboju po tri, u Zvorniku, Prijedoru i Nevesinju po dvije, te u Gradišci jedna.

VJERSKI KALENDAR 

Pravoslavni vjernici danas proslavljaju svetog apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova. Apostol i jevanđelista Jovan bio je jedan od prvih učenika Isusa Hrista sa bratom Jakovom.

VAŽNIIJI BROJEVI TELEFONA 
HITNA POMOĆ- 124
POLICIJA – 122
VATROGASCI – 123
GRANIČNA POLICIJA  – 058/633-014
AUTO MOTO SAVEZ RS – 1285

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.