Višegradske servisne informacije za dan 23.05.2024

23.05.2024.
  1. Informacije o stanju na putevima i vremenski bilten

VREMENSKA PROGNOZA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ i danas će biti nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, te maksimalnom temperaturom od 21 do 27 stepeni Celzijusovih.

BIOMETEROLOŠKA PROGNOZA
Biometeorološke prilike i dalje će biti promjenljive. Opšta slika djelimično će se popraviti u prijepodnevnim satima, s obzirom da je izgledno sunčanije vrijeme, dok su u drugom dijelu dana mogući pljuskovi koji će ponajviše djelovati na lošije raspoloženje većine populacije. Osjet sparine će se umanjiti pod uticajem nižih temperatura zraka, što bi trebalo obezbjediti i mirniji san. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

GRANIČNI PRELAZI BIH

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

DRUŠTVENE INFORMACIJE

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 35 beba – 21 djevojčica i 14 dječaka.
Najviše beba rođeno je u Banjaluci – 10, potom u Doboju i Gradišci po pet, u Zvorniku četiri, u Bijeljini i Foči po tri, u Istočnom Sarajevu i Trebinju po dvije, te u Prijedoru jedna.

VJERSKI KALENDAR 

Pravoslavni vjernici danas proslavljaju svetog apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova. Apostol i jevanđelista Jovan bio je jedan od prvih učenika Isusa Hrista sa bratom Jakovom.

VAŽNIIJI BROJEVI TELEFONA 
HITNA POMOĆ- 124
POLICIJA – 122
VATROGASCI – 123
GRANIČNA POLICIJA  – 058/633-014
AUTO MOTO SAVEZ RS – 1285

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.