Na području Policijske uprave Foča od sutra pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

12.06.2024.

U cilju održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Foča u periodu od 13. – 16/17.06.2024. godine će se sprovoditi akcija „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“.
Navedena akcija se sprovodi sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda u kojima su neprilagođena/nepropisna brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od osnovnih uzroka težih oblika saobraćajnih nezgoda.
Naime, na području Policijske uprave Foča u odnosu na uporedni period evidentirano je povećanje broja saobraćajnih nezgoda, a od početka godine evidentirano je  150 saobraćajnih nezgoda. U saobraćajnim nezgodama poginulo je 1 lice kao i u uporednom periodu prošle godine.U navedenom periodu evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 6 teže povrijeđenih lica, a u istom periodu prethodne godine 7 saobraćajnih nezgoda u kojima je teže povrijeđeno 7 lica. Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 30 lica, a u uporednom periodu 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 25 lica.        
  Policijska uprava Foča apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise koji se odnose na brzinu kretanja vozila, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i na taj način doprinesu poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.