Odluka Upravnog odbora RS BiH: Rukometaši počinju novu sezonu 14. septembra

26.06.2024.

Pod predsjedavanjem predsjednika Slobodana Zadre održana je sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Na sjednici je bilo prisutno 10 članova, a dva su bila primorana poslati punomoć, zbog ranije preuzetih obaveza.

Za pohvalu je svakako da su već sada u junu izvučeni su takmičarski brojevi Premijer lige BiH za rukometašice i rukometaše.

Premijer liga BiH za rukometaše počet će 14. septembra, a Premijer liga BiH za rukometašice 21. septembra.

Takmičarski brojevi za Premijer ligu BiH za rukometaše su sljedeći:

ORK Bosna Sarajevo
RK Borac m:tel
RK Gračanica
RK Vogošća
RK Maglaj
RK Višegrad
RK Čelik Junior
RK Konjuh
RK Sloboda
RK Izviđač Agram
MRK Sloga Doboj
RK Krivaja
MRK Goražde
RK Leotar

Tako se u prvom kolu 14. septembra sastaju: ORK Bosna – RK Leotar, RK Borac m:tel – MRK Goražde, RK Gračanica – RK Krivaja, RK Vogošća – MRK Sloga Doboj, RK Maglaj – RK Izviđač Agram, RK Višegrad – RK Sloboda, RK Čelik Junior – RK Konjuh.

Takmičarski brojevi za Premijer ligu BiH za rukometašice su sljedeći:

ŽRK Krivaja
OŽRK Krajina
ŽRK Radnik Bijeljina
RK Hadžići
ŽRK Goražde
HŽRK Zrinjski
HRK Grude
ŽRK Knežopoljka
ŽRK Izviđač
ŽRK Borac

Tako se u prvom kolu 21. septembra sastaju: ŽRK Krivaja – ŽRK Borac, OŽRK Krajina – ŽRK Izviđač, ŽRK Radnik – ŽRK Knežopoljka, RK Hadžići – HRK Grude, ŽRK Goražde – HŽRK Zrinjski.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH usvojio je kalendar takmičenja za narednu sezonu, a usvojene su propozicije i za kup i za ligu, te za omladinska takmičenja.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora konstatovano je da ovaj saziv UO u svom mandatu nije napravio niti jedan dug, kako za kirije, tako prema dobavljačima, trenerima i igračima.

Seminar trenera Premijer lige BiH će biti održan u Grudama, dok će seminar za sudije i delegate Premijer lige BiH biti održan u Banjaluci.

-Mislim da je ovo istorijski momenat, klubovi se mogu spremati kako treba, imaju kalendar takmičenja, znaju s kim kad igraju, te mogu rezervisati datume u svojim dvoranama. Sve je danas urađeno konsenzusom, bilo je različitih mišljenja, ali smo se do kraja složili i usvojili jako bitne stvari, izjavio je potpredsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vladimir Branković.

Podsjećamo, juniorska muška U20 reprezentacija BiH nastupa na Carpaty Trophy turniru, dok će kadeti u avgustu nastupati na EHF Championshipu u Slovačkoj. Osim toga, itekako je vrijedno spomena da će seniorska ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine biti prijavljena za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, te će ovo biti četvrto uzastopno učešće u kvalifikacijama za velika takmičenja.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.