Mladi reprezentativac BiH napustio Borac m:tel i preselio u Višegrad

07.07.2024.

Doskorašnje krilo Borca m:tel Filip Stojanović u narednoj sezoni braniće boje ekipe Višegrada, za koji će igrati kao pozajmljeni rukometaš banjalučkog kluba.
Višegrad je potvrdio na društvenim mrežama da jć rukometaš Banjalučana, inače iz Kozarske Dubice, naredne sezone igrati u višegradskom klubu.
“Snaga, brzina, energija! Filip Stojanović, dinamično i efikasno krilo banjalučkog RK Borac m:tel pojačaće u narednoj takmičarskoj sezoni naš klub! Filip je standardni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i odlično se snalazi u odbrani. Filip će popuniti koloniju Dubičana u Višegradu! Dobrodošao u Višegrad”, saopšio je višegradski klub.

Inače, Višegrad je prethodne sezone osvojio titulu šampiona u Prvoj ligi Republike Srpske i izborio plasman u bosanskohercegovačku rukometnu elitu.
Damir Hasanović, sportski direktor Borca m:tel, potvrdio je za MONDO da će Filipović u narednoj sezoni nastupati za Višegrad, ali je istakao da je u pitanju pozajmica s obzirom da s banjalučkim klubom ima višegodišnji ugovor.

“Odlučeno je da ode na pozajmicu, na njega ozbiljno računamo u budućnosti jer je odličan igrač i dobro dijete”, rekao je Hasanović.

Podsjetimo, crveno-plave iz Banjaluke, koji su prethodne sezone osvojili Kup BiH i bili vicešampioni, napustio je veliki broj igrača – Milenko Rožić, Jan Sivka, Rade Rađenović, Vladislav Zalevski, Amir Muhović, Vlado Draganić i Slađan Subotić, a zajedno sa njima otišao je i pomoćni trener Goran Trkulja.

Došlo je i nekoliko novih rukometaša – lijevo krilo Jovan Todorović, povratnik iz dobojske Sloge, i desni bek Nikola Stevanović, koji u crveno-plave dolazi iz austrijske Alple. U Borac je takođe stigao i golman Ahmed Čabaravdić, kao i Crnogorac Filip Vujović.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.