Više lica uhapšeno na području Hercegovine

09.07.2024.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovu međunarodne razmjene informacija sa EUROPOL-om i u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH realizovali su akciju kodnog imena „Kings“ koja je usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela „Organizovani kriminal“ iz čl. 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom „Davanje poklona i drugih oblika koristi“ iz člana 218. KZ BiH, „Nedopušten promet akciznih proizvoda“ iz člana 210 a. KZ BiH i „Nedopuštena trgovina“ iz člana 212. KZ BiH, krivičnim djelom „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz član 220. KZ BiH, „Primanje poklona i drugih oblika koristi“ iz člana 217. KZ BiH, „Odavanje tajnih podatka“ iz člana 164. KZ BiH.

U akciji u čijoj su realizaciji na terenu učestvovali i pripadnici Europola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja koriste osumnjičena lica na sedam lokacije na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda prilikom čega je oduzeto jedno putničko vozilo, veći broj mobilnih telefona, nosača SIM kartica, rokovnika, prenosnih računara, nosača digitalnih medija i službenih dokumenata.

U ovim aktivnostima slobode su lišeni I.B. u mjestu Grude i B.M. u Trebinju, dok se za više lica još traga.

Policijski službenci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju intenzivnu istragu.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.