Završena rekonstrukcija vodovodne mreže u dva naselja

09.07.2024.

U višegradskim naseljima Pionirska i Vučine završena je rekonstrukcija vodovodne mreže, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 55.000 KM.

Izvođač radova je preduzeće za vodovod i kanalizaciju „15. april“, čiji je direktor Radivoje Vidaković izjavio da je ovaj projekat značajan, s obzirom na to da je riječ o zastarjelom cjevovodu.

„U naselju Pionirska bio je primjetan veliki broj kvarova na vodovodnoj mreži, te su i gubici vode bili veliki. Zamijenjen je glavni cjevovod u dužini od 130 metara, uključujući i kućne priključke. Vrijednost radova iznosi 31.000 KM“, istakao je Vidaković.
On je naglasio da je završena sanacija kanalizacione mreže u naselju Vučine zbog izlivanja fekalija, a vrijednost radova iznosila je 24.000 KM.

„Fekalije su se izlivale pored kuća, stvarale neugodne mirise i prijetile zarazom. Na dionici od 250 metara urađena je zamjena fekalne kanalizacije, uključujući i kućne priključke“, napomenuo je Vidaković.

On je naglasio da je cilj sanacija vodovodne i kanalizacione mreže i poboljšanje i unapređenje sistema vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda na području opštine Višegrad.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.