Višegradski sportisti otputovali na MOSI u Užice

10.07.2024.

Višegradski sportisti, njih 80, otputovali su danas na 59. Međuopštinske omladinske igre /MOSI/ u Užice gdje će ⁸se takmičiti u devet disciplina.

Višegradski takmičari uzeće učešće u disciplinama mali i veliki fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, basket „tri puta tri“, karate, stoni tenis, planinarenje i biciklizam.

Član Skupštine MOSI iz Višegrada Jadranko Janjić rekao je da će se potruditi da osvoje što više medalja i predstave Višegrad na najbolji način.

„Za sve sportiste obezbijeđeni su potrebni uslovi za postizanje dobrih rezultata, a to uključuje i privatni smještaj i hranu“, dodao je Janjić.

Karatistkinja Selena Lekanić izjavila je da će se takmičiti u kategoriji kadeta, te izrazila nadu da će osvojiti medalje.

„Poželjela bih sreću i drugarima iz grada koji predstavljaju druge sportove“, rekla je Lekanićeva, te dodala da je najvažnije da se zabave i vrate kući bez povreda.

Sportistima je sreću na takmičenju poželio i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je istakao da opština podržava ovaj važan sportski događaj.

On je napomenuo da će Višegrad biti domaćin 60. Međuopštinskih omladinskih igara.

MOSI će biti svečano otvorene u 18.00 časova na užičkom stadionu „Radomir Antić“ i trajaće do nedjelje, 14. jula, kada će biti svečano zatvaranje, kada će zastavu domaćina za sljedeću godinu preuzima Višegrad.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.