Završetak prve faze rekonstrukcije u hotelu „Vilina vlas“

23.07.2024.

U Rehabilitacionom centru „Vilina vlas“ u Višegradu pri kraju je prva faza rekonstrukcije hotela, za šta je do sada utrošeno milion KM, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske, uz podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika.

„Vilinu vlas“ danas je posjetio načelnik Višegrada Mladen Đurević, koji je izrazio zadovoljstvo što se prva faza radova privodi kraju i istakao da ovaj reprezentativni objekat ima budućnost.

„Na sjednici Skupštine opštine Višegrad donijeli smo odluku o zaduženju ove ustanove za 1.600.000 KM i ta sredstva će poslužiti za završetak svih radova na četvrtom spratu. Predviđeno je 17 novih smještajnih jedinica, sa 50 ležajeva, što će upotpuniti ponudu banje, gdje se traži krevet više“, rekao je Đurević.

On je naveo da je u „Vilinoj vlasi“ zaposleno 100 radnika koji na vrijeme primaju platu. To, naglasio je Đurević, potvrđuje da ustanova ide naprijed sa još boljim sadržajima.

Direktor Rehabilitacionog centra Radojko Stašević rekao je da prva faza obuhvata sve građevinske i grube radove, krovne, limarske, fasadarske i grube instalaterske radove.

„Prvu fazu radova privodimo kraju, ulazimo u drugu fazu, gdje treba da obezbijedimo fine radove koji se odvijaju unutar hotela, tako da bi objekat dobio puni sjaj do kraja godine“, naveo je Stašević.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je Višegradska banja poznata ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.

„Povećanje kapaciteta u značajnoj mjeri unaprijediće kvalitet ponude. Poslije ove rekonstrukcije planirano je unapređenje medicinske ponude, jer povećan broj smještajnih jedinica zahtijeva i povećanje medicinskih kapaciteta, a to potvrđuje da se Višegrad opredijelio za put turizma“, istakao je Baranac.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.