Sajam meda u Višegradu

26.08.2024.

U petak i subotu, 30. i 31. avgusta, u Višegradu će biti održan 16. Međunarodni sajam meda i pčelarske opreme, koji će okupiti 30 izlagača meda i pčelarske proizvodnje iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik višegradskog udruženja pčelara Aleksandar Masal rekao je Srni da je postavka izložbenog dijela sajma planirana na mostu Mehmed-paše Sokolovića u petak od 11.00 časova.

On je istakao da će istog dana u 18.00 sati u kinu “Doli Bel” u Andrićgradu predavanje za pčelare na temu “Uzgoj matica” održati poznata pčelarka iz Slovenije, Stana Plut.

“Ovaj predavač se pčelarstvom bavi 53 godine, a osim uzgoja matica, na predavanju će biti riječi i o mogućnosti finansiranja ove djelatnosti iz fondova EU”, napomenuo je Masal.

Drugog dana, u 8.00 časova, sajam će biti postavljen na Višegradskom mostu, dok je svečano otvaranje zakazano za 11.00 časova.

“Pripremili smo prigodan program za svečano otvaranje i očekujemo veliki broj posjetilaca”, naglasio je Masal.

On je napomenuo da su za sve goste, učesnike ove manifestacije, organizovali krstarenje Drinom kako bi ih upoznali sa svim ljepotama opštine, kao i vožnju automobilom do Andrićgrada.

U sklopu sajma u subotu će se održati predavanje i tribina, koja će početi u 13.00 sati u Andrićgradu, a održat će ga Vlado Auguštin na temu „Tehnologija pčelarenja i zaštita od varoe bez upotrebe sintetičkih akaricida. .”

Ovaj predavač je napisao nekoliko knjiga i članaka o pčelarstvu.

Od 15:00 časova u hotelu „Višegrad“ biće održan susret pčelara i zatvaranje sajma.

Pokrovitelj sajma je opština Višegrad.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.