Požar na deponiji u Nezucima je pod kontrolom

03.09.2024.

Požar na deponiji u Nezucima kod Višegrada je pod kontrolom zahvaljujući intervenciji helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u saradnji sa višegradskim vatrogascima, rekao je Srni Zoran Brestovac iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

“Do 12.30 sati višenamjenskim helikopterom “koala` ispušteno je 50.000 litara vode. U saradnji sa višegradskim vatrogascima požar je u velikoj mjeri pod kontrolom. Nastavljamo sa akcijom gašenja požara”, naglasio je Brestovac.

On je istakao da su po nalogu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske brzo stigli u Višegrad i počeli sa gašenjem požara na gradskoj deponiji.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je Helikopterskom servisu Republike Srpske na brzoj intervenciji, s obzirom da postoji tendencija širenja požara.

“Ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice Višegrad, Šumarije Panos i Civilne zaštite su na terenu koje pokušavaju spriječiti širenje požara. Uz podršku Helikopterskog servisa, građani Višegrada i domaćinstva koja se nalaze u blizini požara sigurni su u brzo, pouzdano i efikasno gašenje požara”, rekao je Đurević.

Dragan Jovanović iz Višegradske Civilne zaštite rekao je da su pripadnici Vatrogasne jedinice i Civilne zaštite odmah po prijemu dojave pristupili gašenju požara, a da je angažovan i Helikopterski servis Srpske zbog nepristupačnog terena i opasnosti od širenja požara. .

„Pored požara u naselju Nezuci, imamo vatrogasne domove u naseljima Orahovci i Pretišta u kojima dežuraju članovi šumskog gazdinstva. Zahvaljujem se kolegama, vatrogascima i Republičkom helikopterskom servisu i nadam se da će zajedničkim snagama požar biti saniran u najkraćem mogućem roku”, rekao je Jovanović.

Helikopterski servis Republike Srpske uspješno pomaže u borbi protiv požara, a ovog ljeta iz vazduha su širom Srpske izvedene brojne akcije gašenja požara.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.