Višegrad i Herceg Novi nastavili saradnju u oblasti sporta

19.09.2024.

Višegrad je domaćin Odbojkaškom klubu „Albatros“ iz Herceg Novog u okviru priprema za predstojeću takmičarsku sezonu u odbojci na osnovu sporazuma o saradnji ove dvije lokalne zajednice.

Predsjednik Odbojkaškog kluba „Hidroelektrane na Drini“ Rade Baralić rekao je da je zahvaljujući opštini Višegrad uspostavljena saradnja u oblasti sporta sa klubom „Albatros“, pa je tako prošle godine višegradski klub bio gost u Herceg Novom, a ove godine su Novljani u Višegradu.

„Oni su ovdje došli na dva dana. Odigrali smo utakmicu, ali smo nastojali da im pokažemo i naše prirodne ljepote. Upriličili smo i vožnju brodom rijekom Drinom“, istakao je Baralić.

On je zahvalio za podršku opštini Višegrad, preduzeću „Hidroelektrane na Drini“, Turističkoj organizaciji Višegrad i banji „Vilina vlas“.

Predsjednik Odbojkaškog kluba „Albatros“ Darko Klasić rekao je da su u Višegradu dočekani od ekipe „Hidroelektrane na Drini“, sa kojom su odigrali prijateljsku pripremnu utakmicu.

„Smatramo da su dva grada pobratima Višegrad i Herceg Novi pravi primjer pozitivne energije i saradnje i da su ovakve posjete i cilj saradnje gradova prijatelja“, istakao je Klasić.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisali su 2018. godine Sporazum o saradnji ove dvije lokalne zajednice u kojima je nobelovac Ivo Andrić proveo djetinjstvo i dio života nakon dobijanja Nobelove nagrade.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.