Počinje izgradnja protivpožarnog puta oko Andrićgrada

20.09.2024.

Direktor preduzeća „HE na Drini“ Nedeljko Perišić potpisao je danas ugovor sa predstavnicima firme „Srbinjeputevi“ iz Foče o izvođenju radova na rekonstrukciji protivpožarnog puta oko Andrićgrada u dužini od oko 520 metara, čija je vrijednost oko 900.000 KM.

„Poslije dugotrajnog procesa projektovanja samog puta gdje je bilo važno da se ispoštuje i arhitektura Andrićgrada, ovo preduzeće je na osnovu svog dobrog poslovanja izradilo jedan dobar projekat na osnovu kojeg smo uspjeli da planiramo sredstva u ovoj godini za šta smo dobili sve potrebne saglasnosti“, rekao je Perišić.

Prema njegovim riječima, planirano je da se pored osnovne namjene puta, a to je protivpožarna zaštita, postave klupe, uradi adekvatna rasvjeta kako bi Višegrađani dobili novo šetalište koje je nedostajalo od kada je na mjestu nekadašnjeg Sportskog centra „Ušće“ izgrađen Andrićgrad.

On je istakao da će ovo preduzeće nastaviti sa realizacojom projekata koji unapređuju život u ovoj lokalnoj zajednici i da će dati prednost prjektima koji imaju praktičnu vrijednost i koji će služiti ne samo zaposlenima u ovom preduzeću nego i svim građanima Višegrada.

Pored vatrogasnog puta Perišić je dodao da je preduzeće „HE na Drini“ uzelo u obavezu i da projektuje i sanaciju pješačkog mosta koji sapaja Andrićgrad sa naseljem Mezalin.

„U pregovorima smo sa `Hidroelektranom Bajina Bašta` i nadam se da ćemo to riješiti u toku sljedeće godine kada nam svakako slijede veliki infrastrukturni projekti vezani za organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/“, naglasio je Perišić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su „HE na Drini“ primjer društveno odgovornog preduzeća prema opštini u kojoj se i nalazi.

„Realizacijom ovog projekta privode se kraju radovi na izgradnji Andrićgarda, uskoro će biti završen i hotel, zgrada pozorišta kao i dio Osmanskog trga u ovom kompleksu koji je planiran da bude pretvoren u spa centar sa svim pratećim sadržajima. U posljednjih osam godina imamo veliki broj projekata koji je realizavan u saradnji opštine i `HE na Drini`, a tako ćemo nastaviti i dalje jer su nam u planu projekti koji će poboljšati kvalitet života naših građana“, istakao je Đurević.

Rok za izvođenje radova na ovom putu oko Andrićgrada je 120 dana.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.