Na graničnim prijelazima lišeno slobode devet osoba

18.10.2024.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) Dobrljin, 18. oktobra 2024. godine, lišili su slobode B.B. (1981.), državljanina Republike Hrvatske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Novi Grad, a u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. oktobra 2024., na letu iz Beča, lišili su slobode N.T. (2001.). Utvrđeno je da Osnovni sud Brčko distrikta BiH potražuje ovog državljanina BiH zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te izazivanje opće opasnosti. N.T. je predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 16. oktobra 2024., lišili su slobode A.Č. (1999.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Zenica raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela prevara. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Zenica.

Pripadnici Jedinice GPBiH Strmica, također 16. oktobra 2024., lišili su slobode D.L. (1979.) prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Strmica. Utvrđeno je da Općinski sud u Zavidovićima potražuje ovog državljanina BiH i Hrvatske zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. D.L. je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko su lišili slobode N.P. (1971.), nakon što je utvrđeno da Policijska uprava Jajce potražuje ovog državljanina Hrvatske zbog krivičnog djela prevara. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Policijske uprave Jajce.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 15. oktobra 2024. lišili slobode dvije osobe prilikom ulaska u BiH. Na prijelazu Donji Svilaj slobode je lišen M.B. (1998.), jer ga Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potražuje zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Također, na prijelazu Brod slobode je lišen I.LJ. (1965.), jer ga Osnovni sud u Derventi potražuje zbog krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. I.LJ. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić, 15. oktobra 2024., lišili su slobode A.M. (1997.) jer ga Općinski sud u Cazinu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. A.M. je kontrolisan na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su, također 15. oktobra 2024., lišili slobode D.Ž. (1981.) prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Bratunac Novi most. Utvrđeno je da Osnovni sud u Banjoj Luci potražuje ovog državljanina Srbije zbog krivičnog djela krađa. D.Ž. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.