HE VIŠEGRAD- LIDERSKO PREDUZEĆE U RS

U povodu Savindana, krsne slave preduzeća „HE na Drini“ u Višegradu, direktor ove firme Mile Lakić kazao je da je višegradska hidroelektrana u prošloj godini proizvela 1087 Gigavat sati električne energije, što je oko 17 posto preko godišnjeg plana.
Lakić je podsjetio i da je prebačen rebalansirani plan proizvodnje , koji je bio planiran na 1025 gigavat sati električne energije, tako da se prethodna godina smatra jednom od uspješnijih u 27 godina postojanja i rada.

„Što se tiče investicija koju u potpunosti finasira ovo preduzeće, u toku je druga faza konsolidacije terena ispod brane“, rekao je Lakić.
Prema njegovim riječima u toku je izrada završnog računa a izmirene su sve obaveze za 2016 godinu, prema opštinama kojima se isplaćuje naknada za potpoljeno zemljište hidro akumulacijom.

Rukovodilac komercijalne službe Ognjenka Tešović u ovom preduzeću radi već 11 godina i kaže da joj predstvalja čast i zadovoljstvo što je dio tima koji uspješno posluje a trude se i da svakodnevno opravdaju ukazano povjerenje.
„Mi danas proslavljamo srpskog velikana prosvetitelja i obilježavamo značaj liderskog preduzeća u jakom sistemu kao što je „Elektroprivreda RS“, kazala je Tešović.

Komentariši