UHAPŠEN MILAN RADOIČIĆ! MUP objavio detalje

Milan Radoičić priveden je danas.

– Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova – saopštio je MUP.

Radoičić je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Podsetimo, advokat Goran Petronijević, inače punomoćnik Milana Radoičića, ranije je na konferenciji u Beogradu pročitao obraćanje javnosti svog klijenta.- Ja Milan Radoičić, rođen u Peći na KiM, u Republici Srbiji, zbog spekulacija koje su se pojavile ovim putem, obaveštavam javnost da sam sa svojim sunarodnicima sa KiM, došao na sever Kosova u predelu sela Banjska. Došli smo da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je teroru stalno izložen, i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu KiM. Obaveštavam sve, od Kurtija do njegovih inostranih pomagača, da sam obavio sam sve logističke pripreme, i to nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom, i nisam o tome obaveštavao nikoga iz Beograda – pročitao je pre nekoliko dana Petronijević.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović izjavio je juče da Milan Radoičić nije učestvovao u obuci rezervnog sastava VS na Pasuljanskim livadama.

Kurir.rs